Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал потвърди очакваната новина, че вчерашният 1/4-финал

...
Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал потвърди очакваната новина, че вчерашният 1/4-финал
Коментари Харесай

Луис ван Гаал потвърди: Това бе последният ми мач

Селекционерът на Нидерландия Луис ван Гаал удостовери предстоящата вест, че вчерашният 1/4-финал на Мондиал 2022 е последният му мач отпред на отбора, а и в треньорската му кариера. “Лалетата ” изгубиха след осъществяване на дузпи от Аржентина и по този начин опитният ментор остана без проваляне в постоянното време на международни финали.
Прочетете още
“Няма да продължа да повеждам националния тим, тъй като го направих единствено за този интервал. Това беше последният ми мач. Имах три престоя като селекционер. В последния имах 20 дуела и не изгубих нито един от тях. Не знам какъв брой от тях спечелихме, само че можете да ревизирате. Потърсете в Google: напишете нидерландски народен тим, Луис ван Гаал и даже ще видите головата разлика ”, съобщи 71-годишният експерт на своята конференция след мача.

Ван Гаал води Нидерландия в три интервала: 2000 - 2001 година, 2012 - 2014 година и 2021 - 2022 година, като може да се похвали с бронзов орден от Мондиал 2014. През 2016 година той се отхвърли от треньорството, само че през предходната година се съгласи да се върне в занаята единствено с цел да класира “оранжевите ” на Световното състезание в Катар и да ги управлява в шампионата. През това време отборът записа 14 победи, 6 равенства и 0 загуби в постоянното време. Ван Гаал също по този начин е водил Аякс, Барселона, АЗ Алкмаар, Байерн (Мюнхен) и Манчестър Юнайтед. Върхът в кариерата му е трофеят от Шампионската лига с амстердамския гранд през 1995 година

През април той разкри, че се бори с рак с простата, като в този момент ще може да се концентрира напълно върху лекуването си на подлата болест.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР